Dziś jest: 20 pazdziernika 2020, imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa

tu znajdziecie aktualności dotyczące najgorętszych wydarzeń, które miały miejsce w naszym temacie... tak więc czytajcie i komentujcie to co chcecie :)

Bracia Golec: Utwór "Tylko razem" to nasz hołd dla bohaterów NSZZ Solidarność

26 września na PGE Narodowym odbył się koncert "Solidarni z Białorusią". Na scenie tego wieczoru wystąpili m.in. Enej, Igor Herbut, Organek, Grzegorz Markowski, IRA czy Krzysztof Cugowski, a także białoruskie gwiazdy jak bard Zmicier Wajciuszkiewicz. Wśród wykonawców wystąpił także Golec uOrkiestra z utworem "Tylko Razem" przygotowanym specjalnie na 40-lecie Solidarności. O kulisach powstania piosenki, patriotyzmie, ale i najbliższych planach – z Pawłem i Łukaszem Golcami rozmawia Mateusz Kosiński.

Piotr Duda o nominacji dla J. Gowina: Jeśli PiS chce otwartego konfliktu z Solidarnością to zrobił ku temu wielki krok

W Płocku ma miejsce posiedzenie prezydium Komisji Krajowej i uroczyste obchody 40. rocznicy powstania NSZZ Solidarności. W wydarzeniu tym bierze udział Piotr Duda, przewodniczący Solidarności, który na konferencji prasowej przedstawił swoje stanowisko w sprawie ostatnich wydarzeń politycznych.

"S" domaga się pełnego odmrożenia wysokości odpisów na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych

Prezydium Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” negatywnie opiniuje projekt ustawy o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2021 z dnia 27 sierpnia 2020 r. Prezydium KK domaga się pełnego odmrożenia wysokości odpisów na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych, co będzie miało pozytywny wpływ na budżet poprzez zwiększenie wpływów podatkowych z tytułu wzrostu konsumpcji.

"S" negatywnie o zmianie ustawy o informowaniu pracowników i przeprowadzaniu z nimi konsultacji

Prezydium Komisji Krajowej ocenia negatywnie projekt ustawy o zmianie ustawy o informowaniu pracowników i przeprowadzaniu z nimi konsultacji przedstawiony w ramach inicjatywy ustawodawczej Senatu .

9.09.2020 r. Informacja Działu HR

Wynik netto Krosno Glass S.A. za miesiąc lipiec 2020, wyliczony zgodnie z zapisem punktu 2 regulaminów: „Regulaminu Wypłacania Premii Motywacyjnej dla pracowników obszarów produkcyjnych na stanowiskach robotniczych i umysłowych do poziomu dozoru liniowego” i „Regulaminu Wypłacania Premii Motywacyjnej dla pracowników obszarów wsparcia: wsparcie mechaniczne, energetyka, logistyka i back office na wszystkich poziomach za wyjątkiem pracowników na stanowiskach kierowniczych wszystkich szczebli” jest dodatni.